37. jednání Regionální stálé konference Libereckého kraje přineslo zhodnocení uplynulého roku

Regionální stálá konference Libereckého kraje (dále jen „RSK LK“) se schází pravidelně, a to čtyřikrát do roka. Březnový bohatý program nabídnul členům například zhodnocení činností za rok 2023 ve zpracované Výroční zprávě nebo také schválení aktualizovaných seznamů projektů Regionálního akčního plánu Libereckého kraje ve třech tematických oblastech.

Kromě pravidelných bodů programu bylo zařazeno i několik aktualit. Představena byla pozice Asociace krajů ČR pro vyjednávání podmínek v programovém období 2028+, vyhodnocení programu IROP za roky 2014–2020 a aktivita Chytřejší Liberecký kraj. Celý program naleznete
na webových stránkách RSK LK, kam bude umístěn i zápis z jednání.

„Tato setkávání umožňují jednotlivým zástupcům členských institucí sbírat nové informace, které poté přenášejí do území. Zastoupeny jsou zde například – Svaz měst a obcí ČR, Krajská síť Místních akčních skupin, Krajská hospodářská komora nebo Euroregion,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje, řízení resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. „Zajímavým příspěvkem bylo především zhodnocení přehledu čerpání v rámci Integrovaného regionálního operačního programu na našem území za uplynulé období s představením několika úspěšně realizovaných projektů“ doplnil.

Sekretariát RSK LK jako tradičně informoval o důležitých odkazech například na rozcestník harmonogramů výzev nebo na monitoring čerpání dotací EU v kraji. Nechyběly ani informace o využívání Informačního systému projektových záměrů obcemi.

Zástupkyně za krajskou síť Místních akčních skupin pozvala účastníky na připravovaný Leaderfest 2024, který se bude konat ve dnech 5. – 7. června v Harrachově. Více informací naleznete na https://www.leaderfest.cz/.