Jak se vyvarovat chyb při realizaci projektů financovaných z fondů EU a úspěšně zvládnout audity poradí semináře v regionech

Národní orgán pro koordinaci EU fondů při Ministerstvu pro místní rozvoj ve spolupráci s Auditním orgánem Ministerstva financí po čase opět společně organizují cyklus seminářů Dotace EU a audity. Cílem chystané série seminářů je podpořit správnou realizaci projektů spolufinancovaných z evropských fondů a snížit obavy obcí i podnikatelů z povinných kontrol. Semináře jsou pro předem přihlášené zájemce zdarma.

Sérii 13 seminářů připravují regionální kanceláře Eurocenter ve spolupráci s Auditním orgánem Ministerstva financí, a to během ledna a února ve všech krajských městech a v Praze. Účastníci získají přehled o auditním procesu, což jim umožní získat bližší představu o tom, s čím se může jejich projekt setkat nebo čeho se mají při realizaci vyvarovat. Za tímto účelem přednášející vysvětlí nejčastější auditní pochybení, která se vyskytují v praxi. Podstatná část semináře bude také věnována informacím o auditech v oblasti veřejných zakázek. V závěru semináře bude vyhrazen dostatečný prostor pro všechny případné dotazy a náměty.
 
Účast na seminářích je bezplatná. Další informace k jednotlivým seminářům jsou dostupné na níže uvedených kontaktech pro konkrétní města. Z kapacitních důvodů je nutné se včas registrovat.  Semináře se uskuteční v níže uvedených termínech vždy od 10:00 do 13:30 hod.

Liberec 9. 2. 2023, registrace je možná do 6. února ZDE

Kontaktní osoba: Mgr. Bc. Alena Beršíková (alena.bersikova@mmr.cz), tel. 731 628 252

Zdroj: https://www.mmr.cz/cs/ostatni/web/novinky/jak-se-vyvarovat-chyb-pri-realizaci-projektu-finan